Biograf

Her er en lille video af Nørrebakkens Kira første stand for Agerhøns. Kira og hendes ejer Borje er kommet helt oppe fra Lappland til Danmark, for at træne på marken, og lære Kira at beherske agerhøns. Efter at have fundet flere par agerhøns tog Kira endelig stand ved siden af Gilbert, desværre holdt hønsene ikke så længe..
Jeg lader altid ungundene prelle fuglene i opflugt, for at få en god rejsning af fugl. En typisk dressurfejl på den unge hund, er at føreren fløjter dæk, eller råber dæk, når fuglene rejser - unghundene vil da, afhængigt af temperamenet, muligvis forbinde dækkommandoen med avancerings kommandoen, og "låse" i standen. Dette er er diskvalificerende på markprøve, og irriterende på jagt, og kan være svært at rette. I unghunde klasse på markprøve, må hunden gerne prelle fuglen, hvis den blot hurtigt kommer hjem til føreren igen, og ikke fortsætter med at jagte selvstændigt. Med et godt søg og en god situation vil en hund der preller og kommer hjem til føreren ofte få en 1 præmie. Derfor lad din hund preller og kald den hjem igen - ros den og giv den en godbid. Gør i øvrigt dette hver gang din unghund finder fugl, også selvom den ikke tager stand, på denne måde vil hunden lære at når den finder fugl skal den hjem til Far eller Mor og have ros, så bliver prelningen eftehånden mere behersket.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.11 | 09:55

Hej Morten
Nyder Elses fine vandarbejde.
Det går forhåbentlig stadig godt med hende i dit fortsatte arbejde?
Mange hilsner Jørn

...
04.11 | 18:39

Hej Jørn. såfremt dus radio er interesseret en unghund må du gerne ringe til mig.
Tlf. 30498300 mvh. Morten Kaas

...
06.10 | 21:44

Hej Jørn. jeg har besluttet at beholde begge mine unghunde selv, så jeg har desværre ikke nogen til salg pt. Vi får hvalpe primo 2018, hvis du er interessseret?

...
02.10 | 11:19

Hej Morten.
Ville lige høre om status for unghunde.
Med venlig hilsen
Jørn Jakobsen

...
Du kan lide denne side